tiistai 7. maaliskuuta 2017

SOTE JA VALINNAN VAPAUS

https://goo.gl/images/n1riAS

Kävin juuri yksityisellä lääkäriasemalla ja yksityisten lääkäriasemien tuottamien terveyspalveluiden ongelma paljastui heti. Minulta oli unohtunut ottaa toiselta yksityiselta labralta otetut labratulokset mukaan ja näin ei palvelu sitten pelannut kun siinä vastaanotossa ei yksityisyyden suojaan vedoten voitu mennä nettiin ja tulostaa minun tunniksillani noita tuloksia vaikka olin heidän asiakas. Tätä on siis pahimmillaan juuri valinnan vapaus: lisääntynyttä byrokratiaa ja koppavia suomilehmiä neekerin taikka ählämin spermaa krapulassa oksentaen.


Valinnan vapaus ei ole yksipiippuinen juttu. Kun Sitä lisätään voi seurata täysi sekamelska, mikä johtaa erittäin kalliiseen järjestelmään mikä ei kuitenkaan tuota yhtään nykyistä parempaa hyvinvointia. Terveys ja kustannus ja tuotto laskelmat ovat hyvin vaikea yhteislaskelma missä pelkästään yksityistettyjen ja markkinatalous laskelmien mukaisesti tuotetut tehokkaat terveyspalvelut tule ikinä tuottamaan riittävästi hyviä ja tasavertaisia terveyspalveluita ihmisille.


Onneksi olin varannut ajan ihan fiksulle lääkärille, joka jopa suostui sitten kännykästäni katsomaan noita labratuloksia. Sainkin sitten ajan välittömästi asiaani erikoistuneelle erikoislääkärille. Tässä taas sitten toisinpäin valinnan vapauden parhaat puolet. Nopeaa ja suoraan asiaan menevää hoitoa ilman turhaa julkista byrokratiaa ja koppavia suomilehmiä neekerin taikka  ähläminspermaa krapulassa oksentaen.


Sote mikä on nyt meneillään on otettava haudan vakavasti sillä se voi monenkohdalla ratkaista koko jäljellä olevan elämän pituuden. Itselläni on tällä hetkellä tutkinnan kohteena Diabetes. Sekään ei ole ihan yksinkertainen juttu varsinkaan minun kohdalla. Olen jo viisitoistavuotta sitten diagnosoitu diabeetikoksi, mutta hoitanut sitä liikunnan avulla melko hyvin. En ole mitenkään erityisen ylipainoinen ja suvusta löytyy yksi lada tyyppi. Nyt on toimittava, koska sokeriarvot ovat pitkäaikaisesti yli kympin, mutta  kun julkinen terveydenhuolto on leimannut minut alkoholistiksi niin kunnollista hoitoa ei tahdo sen takia tulla.


Hunnutetut naiset ja huonosti suomea puhuvat miehet ovat julkisesti tuotetuilla terveysasemilla tätä päivää. Mielestäni suomessa julkisesti tuotetuissa lääkäripalveluissa pitäisi olla ehdoton sääntö missä kaikki uskontoon, poliittiseen vakaumukseen yms. viittavat pukeutumiset, tatuoinnit ja korut pitäisi olla kiellettyjä. Lääkäreiden etiikka nojautuu länsimaissa Hippokrateen valaan ja heidän pitäisi sen mukaisesti pystyä toimimaan ilman uskontoa, mutta mitä nämä hunnutetut naiset ja huonosti suomea puhuvat miehet ovat monesti, täyttä totta muslimeja,  joille me suomalaiset olemme vääräuskoisia joita ei niin hyvin tarvitse edes hoitaakkaan.


Valinnan vapaus on ehdottomasti hyvä asia, mutta sen järkevä toteuttaminen vaikea askel kohti kehittyneempää sote järjestelmää. Ehdottomasti ihmisillä täytyy olla myös oikeus valita julkisesti tuotettuja terveyspalveluja uskontoon, poliittiseen vakaumukseen, syntyperään ja päihteiden käyttöön katsomatta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti