perjantai 17. maaliskuuta 2017

Metformiinin ensivaikutukset

Semmonen tunti ensimmäisestä tabletista ja pillukuvastot maistuu taas... olinkin ihmetellyt pitkin talvee et jotain on vialla kun ei pillukuvastot maistu ja kun nuo munat tuntu vaan kutistuvan ja kutistuvan niin ajattelin tietysti et nyt ne sitten surkastu...

Ei onneks se oli vaan sokeritautia..mut sitten streotypiohin, joita sokeritaudista idiootit ja sdp pitää yllä...sokeritautisen munat on semmoset just postimerkin kokoset. ei sokeritautinen voi olla ihan yhtä lailla isomunainen varsinkin lepotilassa..koholla olevat sokerit kyllä laskevat testoja, mutta niiden merkitys lepotilassa olevien killuttimien kokoon on vähäisempi kuin stressihormooneiden noradrenaliini ja kortisoli.. ja killutintyypeissäkin on eroja.. on eskimon munat, suomalaisen ja ruotsalaisen munat..

Ja hyvin yleinen streotypia on myös et kakkostyypin diabetes on vain ylipainoisten ongelma. Ei kyse on metabolisesta oireyhtymästä missä ratkaisevimmat tekijät ovat maksan rasvaprosentti, viskeraalisen rasvanmäärä ja perinnöllinen alttius. Lisäksi psyykkiset tekijät ja stressi voivat laukaista sen. Ikää kun tulee se vaivaa lähes kaikkia jossain muodossa. Maksarasvaa ja viskeraalista rasvaa voidaan välttää ja pikkuhiljaa vähentää vähäntämällä alkoholia ja lisäämällä liikuntaa, mutta mitään ihmeitä ei tapahdu ja kun ikää tulee niin vähitellen niille ei vaan mitään voi..

Ja sitten suomalaisiin akkoihin, jotka tiputtaa kaikkee mahdollista teräketjuöjyä baareissa...kun se voi joskus olla viimeinen pisara se kotilaboratoriossa silmätipoista ja koiran kastraatiolääkkeestä valmistettu kemiallinen lamauttaja..

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti