torstai 16. maaliskuuta 2017

ADHD-BIPO-DIABETES

Kyllä olin rrrr--vikainen lapesena ja lukihäiriöinen ja kirjotushäriöinen kolmannelle...sitten meinasin päästä tarkkikselle, mut lukunopeustesti onneksi pelasti..nyt keskittymisthäiriöt, muistihäriiiöisyys ja impulsiiivisuus vaivaavat edelleen..vasta muutama ilta sitten meinasin ampua taas niskalaukakuksella pari..mut zuhtelellisen rauhallinen, koska aikuinen adhd eikä lapsenakaan älyllisesti korkeammalla tasolla oleva juokse päin seiniä vaan pystyy älyllisesti korjaamaan vikojaan..sen takia monen mielestä vaikutan adhd n suhteen suht normaalilta, jolle ei bipon takia vois missään nimessä antaa concentraa mitä syötetään kyllä 6 vuotiaille pennuille.

Bipo on nyt jäänyt pysyäkseen, muttei onneksi ole vielä sairaalaan aasti vienyt. Viikon taikka parin mittaiset mielikuvitusmatkat ja silleeen ja jos nyt postityössä mielikuvitus oli aina mukana elli tuli lehva nähtyä piirillä. No mut sen seurasuta oli paketti mikä jäi piirille vai olisiko se adhd, sil ei enää oo paskan väliä. Voi olla et sokeritaudilla on merkitystä myös bipon kehittymiseen eli sokereiden ja hormooneiden vaihtelut eivät voi myöskään olla vaikuttamatta päähän.

Niin diabetes on nyt myös pysyvää kun viistoista vuotta sitten hoidin sen itse ruokavaliolla ja liikunnalla kuntoon ei siitä enää pääse niillä eroon. Ne ovat tietysti olennainen osa lääkityksen tukena ja ilmeisesti lääkitystä voi ajoittain jättää pois jottei elimistö totu siihen liikaa ja menetä tehoaan. Merkittävää ylipainoa minulla ei ole koskaan ollut eikä todennäköisesti tule olemaankaan sillä nyt on taas kevätaineenvaihdunta alkanut ja paino tippuu itsestään. Mieshormoonit tuntuvat nousevan taas asteittain ylöspäin. Eli jos helmikuussa mitattiin matala se oli jo kuukauden päästä normaali ja nyt jo taas lähellä paria kymppiä. No liikuntaa ja metformiinia ja kesä ja kärpäset. Mutta arvatenkin väliin iskee sdp mikä on kieltänyt concertan se yrittää kieltää myös metformiinin, koska käytän alkoholia!!!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti