maanantai 9. tammikuuta 2017

TALVISOTA JA PIRIMUNAT

Suomessa pervitiiniä eli hööki pillieriä alettiin käyttämään vasta jatkosodassa kun taas saksalaiset tunnetusti valtasivat puolan 1939 piripäiten. Suomessa ei siis ollut mitään tekemistä talvisodassa amfetamiinilla, mutta miksi sitten puhutaan ns. talvisodan kestävistä munista, jotka ovat ainakin ulkoisesti pirimunan kaltaiset.

Pakkanen nostaa stressihormoni tasoja kuten kortisolia ja noradrenaliinia. Näiden hormoneiden vaikutuksesta miehen sukukalleudet menevät asteen verran pienempään tilavuuteen selviytyäkseen pakkasesta ilman kylmettymistä. Homot ja pedofiilit ovat talvisodasta lähtien taistelleet tätä totuutta vastaan. Turhaan. Hävinneet kerta toisensa jälkeen.

Eli me voitaisiin myös puhua pakkasmunista taikka niiden omistajista pakkasukoista niinkuin venäjällä eikä ampua miehiä alkoholisteiksi taikka amfetamiinin käyttäjiksi. Pahimmillaan heidät leimataan pedofiileiksi, koska suomalaiset uskovat niiden tekevän miehestä pedofiilin.  Heitä tiettävästi vainotaan ja minäkin olen joutunut henkilökohtaisesti tämän ominaisuuden takia kohtaamaan kotimaassani törkeää väkivaltaa. Tämä on aivan järkyttävää ja sodan julistuksen paikka suomalaisille. Talvisodassa taistelleet ja sen voittaneet miehet eivät olleet todellakaan mitään pedofiilejä.

Niin ja miten ne hormonit vaikuttavat niin ja näin? Lukekaa netti on täynnä artikkeleita, joita löydätte googlettamalla. Mutta älkää varsinkaan nuoria ja lapsia syyllistäkö vaan tulkaa mielummin minun kanssa aku ankat tappelemaan.

Ei ole yhtä adhd:tä vaan se on hyvin yksilöllinen sairaus. Yksi merkittävin ihmetystä aiheuttava tekijä on se, että miksi sama yksilö on välillä täysin unessa ja sitten yliaktiivinen toisella hetkellä. Selitys on noradrenaliinin erilaisessa erityksessä. Välillä sitä on liikaa ja välillä liian vähän. Tähän on kuitenkin olemassa lääkeaine, jota pitäisi syöttää n. 10% suomalaisista miehistä. Meidän terveysjärjestelmä pyrkii taas vähentämään lääkistystä 3%.

Miksi? jotta rikkaat joilla on kuitenkin jotain kautta tota lääkettä saatavana ja pehmeämmät olot selviäisivät ja pärjäisivät paremmin. Talvisodassa saimme luonnollista piriä ja ne pirimunat todellakin pärjäsivät paremmin jos vaan pää kesti. Rauhan aikana työelämässä ja arjessa normaalilla tavalla pärjääminen ja selviäminen ei kuitenkaan ole mitään talvisotaa eikä sellaiseksi pitäisi tulla.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti