tiistai 17. tammikuuta 2017

PALLIENI TARINA

RUUTIPALLIT!!! RUSINAPALLIT!!! TUHKAMUNAT!!! niin monta nimitystä kuvaamaan niiden päiväsaikaista ilmestystä...en kuitenkaan ole ongelmani kanssa yksin vaan näin armeijan käyneenä tiedän sadassa miehessa kaltaisiani olevan jopa puolet miehistä...eli hyvin suomalaiseen geeniperimään kuuluvat nämä voimakkaan cremaster lihaksen ympäröimät pallit ovat..

Eilen tein sen mitä olen jo harkinnut pitkään eli varasin ajan lääkärille..nyt ne sitten tutkitaan ja aionkin rehellisesti kertoa tutkimuksesta ja palleistani niitä ja näitä..olen sen ikäinen, että ne pitääkin tutkia samaan tapaan kun naiset seulotaan mammografialla..miehillä kivessyöpää yleisempi ongelma on iän mukana tuleva kivesten vajaatoiminta..se jaetaan primääriseen ja sekundääriseen..primäärinen on itse kiveksen vanhenimisesta johtuva testosteroni tuotannon laskeminen ja sekundäärinen olosuhteista ja elämäntavoista..

Olen omasta mielestäni käynyt jo kolmekymmen vuotisen sodan niiden kanssa sillä ne ovat mitä ilmeisimminkin hyvin voimakkaan cremaster lihaksen ympäröimät, joka puristaa niistä nesteet pois hyvinkin nopeasti kylmässä ja stressitilanteessa..niiden toiminnan kannalta on kuitenkin myös välttämätöntä, että ne pääsevät tilaan missä cremaster lihas lepää..tähän me suomalaiset miehet nautimme olutta ja muita alkoholipitoisia juomia ja huomaamme parin jälkeen vessaan mennessämme ihmeen tapahtuneen..ne kaksi pientä marjaa ovat muuttuneet kananmuniksi..

Alkoholi on kuitenkin välittömästi heti ensimmäisestä alkoholi annoksesta myös haitallista kiveksille ja näin kun me juomme alkoholia me myös heikennämme kivesten toimintaa..merkittävästi kivesten toiminta heikkenee noin kuuden ravintola annoksen jälkeen miehellä kuin miehellä jopa niin paljon, että aamulla mieshormoni taso saattaa olla ainoastaan murto-osa normaalista..

Niin mitä tässä on enää tehtävissä kun ne ovat tämän talven aikana kutistuneet pysyvästi pakkastilaan ja niitä tuntuvasti jopa pakottaa eikä ne yölläkään tule yhtä suuriksi ja raskaiksi kuin ennen..joskus niiden paino on jotenkin ihmeellisellä tavalla vaihdellut ja siitä rulee mieleeni rautapallit..eli johtuuko se sinkistä vai mistä en kaikkea tiedä, mutta aion ottaa selvää ja tutkituttaa ne..

Primääristä toiminnan heikkenemistä miehillä alkaa esiintymään yleensa neljänkymmenen ikävuoden jälkeen, mutta se ei ole kovinkaan merkittävää vielä 40-50..olen 46 vuotias ja uskoisin tämän hetkisen pakotuksen johtuvan stressistä ja noradrenaliini tasojen kohonneesta vaikutuksesta..eli kun kaikki ynnätään yhteen pakkanen, talvi, stressi, depressio, adhd, viinanpuute, pillunpuute niin siinähän se eli olosuhteet: depressio, talvi ja pakkanen, stressi ja pillun puute ja nykyinen raitis elämäntapani: vain pari olutta viikossa..

Niin ja kun ei testosteroni tasojakaan ole vielä tutkittu niin..se saattaa olla pelkkää pakotusta ja kiusallista rusinapalliteatteria..mutta psyykkinen ongelma varmasti ja ikään nähden syytä tutkituttaa..


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti