torstai 12. tammikuuta 2017

CREMASTER MUSCLE

Oletko joskus ihmetellyt kiveksiäsi miksi ne vaihtelevat koollisesti ja kivespussi on toisinaan löysä ja toisinaan tiukka. Selitys on taas ne hormonit kuten noradrenaliini ja todellakin kiveksiä ympäröi lihas, joka joskus puristaa niistä kaiken nesteen pois eikä jäljellä ole kuin kivesranka. Tästä johtuu kuin joskus ne tuntuvat kuin kahdelta pitkältä mantelilta.

Tuottavatko isommat kivekset enemmän testosteronia on vaikeata arvioida, koska joillakin miehillä kivekset ovat lähes aina cremaster lihaksen puristuksessa ja sen lepovaihe ainoastaan yöllä. Jos kivestutkimusta tehtäisiin niin se pitäisi tehdä yöllä. Siinäkin on todennäköisesti vielä eroavuutta suhteessa kokoon eli toisin kun oletetaan testosteronit eivät ole suoraan kivesten kokoon verrannollisia.

Kivesten säännöllinen tutkiminen on kuitenkin tärkeää sillä iman niitä ei mies voi elää normaalia elämää. Stressi ja pakkanen, cremaster lihaksen voimakkuus ja alkoholi saattavat joskus tehdä meistä jokaisesta ns. rusinapallin ilman niiden surkastumista eli kyseessä on sairaustila ja siitä ei taas irti monesti pääse kun vaan sopivasti nauttimalla alkoholipitoisia juomia, jotka relaxoivat myös cremaster lihasta.

Pitkäaikaisesti niiden joilla cremaster lihas on synnynnäisesti voimakkaampi(esim. myös pakara ja pohjelihakset) ei auta muu kun pitää fyysisestä kunnosta huolta jollon myös testosteroni tasot pysyvät riittävän korkealla etteivät kivekset ala surkastumaan. Monesti kyseessä on voimamiesten ongelma.

https://fi.wikipedia.org/wiki/Cremaster-lihas

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti